26 februari 2019

Dans in ontwikkeling


Liat Magnezy presenteert dinsdag 26 februari 2 voorstellingen van nieuwe, jonge dansmakers. 

Un(attached)

Un(attached) is een bewegingsonderzoek van 2 dansers, waarin ‘threading’ centraal staat. ‘Threading’ is een begrip uit de urban scene en is een bewegingstaal waarbij met 2 verschillende lichaamsdelen een opening wordt gecreëerd waar een 3e lichaamsdeel in verdwijnt. Met deze taal vertelt de maker op subtiele wijze een abstract, poëtisch verhaal over de open, maar toch verbonden relatie tussen 2 personages.

Concept en choreografie: Justin de Jager.
Uitvoering: Astrid Klein Haneveld en Justin de Jager.
Productie: Dance Motion Picture

What if…

What if…is een duet dat begint met een actieve beschouwer die met de methode van klassieke conditionering een serie reacties oproept bij een performer. Vanaf dat moment volgen we een psychologische reis van een individu die de ruimte vult met onuitgesproken woorden en associaties.

Concept en choreografie: Daniela Cruz.
Uitvoering: Angela Diaz Quintela en Daniela Cruz.
Mede mogelijk: ‘Support for International Circulation’/’Fundação Calouste Gulbenkian’

DANS IN ONTWIKKELING

Dans in Ontwikkeling is een platform geïnitieerd door Liat Magnezy om beginnende dansmakers te ondersteunen in hun 1e stappen naar een nieuwe dansvoorstelling door faciliteiten, coaching en een podium te bieden. Daarnaast programmeert Magnezy een bestaand stuk van een beginnende professionele choreograaf. Op deze manier levert Magnezy een bijdrage aan de diversiteit van het danslandschap in Nederland.