19 november 2019

Dans in ontwikkeling

Je kijkt dinsdag 19 november naar 2 performances, The Amazing Adventures of Unfitting Images en One Blood.

The Amazing Adventures of Unfitting Images
Danskunstenaars Iris Boer en Sebastian Pickering, aNorange Collective, nemen fotografie als uitgangspunt om het verband tussen foto’s en beweging te onderzoeken. In de Amazing Adventures of Unfitting Images is hun focus gericht op de fysieke verkenning van een aantal foto's. Deze foto's zijn een momentopname en vertellen soms heel weinig over de context waarin ze zijn gemaakt en wat het verhaal erachter is. De makers brengen die momenten tot leven, ontleden ze en maken ze vrij van hun oorspronkelijke context, waardoor het publiek de ruimte heeft om nieuwe betekenissen, interpretaties en gedachtes te krijgen.

One Blood
Vanwege een onderzoek naar hun ‘roots’ groeven Zino Schat en Robert Villedieu van Fractal Collective dieper in de geschiedenis van Indonesië, Afrika en West-Europa. Dat bracht hen naar het tijdperk van kolonialisme, onderdrukking en de strijd voor gelijkheid. Fractal stelt zichzelf confronterende vragen over ons koloniale verleden en de manieren waarop racisme nog steeds het dagelijks leven beïnvloedt. Ze vragen zich af welke impact die geschiedenis heeft op hun identiteit. Met het stuk One Blood willen zij bruggen bouwen tussen drie verschillende perspectieven, gelinkt aan hun persoonlijke verhalen. Fractal belicht thema’s als strijd en overwinning, frustratie en vrijheid, uitsluiting en discriminatie. De dansers reflecteren op hun culturele identiteit met een unieke signatuur die breakdance en contemporary dans combineert. In samenwerking met multitalent Sjaan Flikweert laten ze zien wat ons allemaal verbindt en hoe meerdere perspectieven uiteindelijk één waarheid vormen.

Waar: Theater aan de Schie, Wennekerpand, Vijgensteeg 2
Wanneer: Di 19 november om 20:15 u
Tickets: €16,50. Check website

Dans in Ontwikkeling
Dans in Ontwikkeling is een project van Liat Magnezy (DanceMotionPicture), in samenwerking met Theater aan de Schie, met als doel een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status.

Dit platform voorziet zowel in de begeleiding als de faciliteiten voor choreografen om een nieuwe dansvoorstelling te ontwikkelen en de plek om het te presenteren.