1 november 2018

Circus Reve

Voor Reve-liefhebbers is Circus Reve op donderdag 1 november een feest der herkenning en voor nieuw publiek en jonge generaties een kennismaking met een van de grootste schrijvers die Nederland heeft gekend.

Dat was precies het doel van bedenkster actrice Lilou Dekker; haar liefde voor Reve overdragen op een nieuw en jonger publiek. Circus Reve, een literaire komedie, is geschreven door Arie Storm en wordt geregisseerd door Marijke Schermer. 

Reve Revue

De Reve Revue, van 27 oktober tot en met 4 november,  is een hommage aan Gerard Reve. Dit najaar is Schiedam het toneel van de Reve Revue, een literair festival dat draait om de bekende schrijver en dichter Gerard Reve. Meer dan 15 jaar lang verbleef Reve geregeld bij zijn vriend Joop Schafthuizen in Schiedam.

Als Reve ter sprake komt blijken nog steeds mensen herinneringen aan hem te koesteren. Het is inmiddels 25 jaar geleden dat hij Schiedam verliet. Reve wordt samen met Mulisch en Hermans gerekend tot de grote 3 naoorlogse schrijvers.

De hoogste tijd om Reve de plaats te geven in Schiedam die hij verdient en de verhalen van en over Reve met elkaar op feestelijke manier te delen!