11 november 2018

Arjan Erkel - Vrijheid van denken en doen

Je luistert zondag 11 november naar de indrukwekkende story telling door Arjan Erkel. In zijn muzikale verhaal 'Vrijheid van Denken en Doen' neemt Erkel je mee naar de wanhopige situatie waarin hij 607 dagen verkeerde. Tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen in Dagestan werd van Erkel door moslimrebellen ontvoerd.

Hij vertelt niet alleen op boeiende wijze over zijn verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust om zijn ellende te doorstaan, maar ook vol humor over boksen met ontvoerders, omgaan met wapens en het geven van sekslessen aan zijn belagers

Oerendhard

Muziek speelt in dit verhaal een grote rol. Tijdens zijn vrijheidsberoving bood muziek Erkel troost en steun. Bekende nummers over het leven achter tralies zoals Green Green Grass of home van Tom Jones en Folsom Prison Blues en San Quentin van Johnny Cash, gaven hem kracht en energie.

Nadat zijn ontvoerders het bekende nummer Oerendhard van de band Normaal fonetisch meezongen werd dit zijn lijflied. Erkel wilde vrijkomen en weer oerendhard door. Niet voor niets begeleidt Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van de band Normaal, Erkel tijdens zijn tournee.

Tickets

Je kunt tickets bestellen voor €17,50 inclusief een pauzedrankje via paul@pauldegraaff.com
Na afloop kun je in gesprek met Arjan.
Zijn gesigneerde boek koop je voor €10,00, de CD van Jan Wilm Tolkamp voor €15,00.