De liefde maakt dorstig

Eens in de zoveel tijd kom je bij een toneelstuk dat zo pakkend is en zo bomvol emotie zit en dat het je vanaf het 1e moment raakt. In de grote industriële Noletloodsen, speelt Elisabeth Bas Producties ‘De liefde maakt dorstig' in Het Keteltheater. Over het zoeken naar een moeder in een vrouw die dat niet kon zijn en over de veerkracht van de liefde van een kind.

Kies voor alleen de theatervoorstelling:

Of kies voor een Kunstzinnige zaterdag:

Dubbelop theater, diner en gratis publicatie

Zin in een kunstzinnige zaterdag? De Ketelfactory en het Keteltheater slaan de handen ineen voor een complete zaterdag uit. Dubbelop theater, een diner en een gratis publicatie: combineer je bezoek aan de nieuwe expo 'Het Geheugentheater' van kunstenaar Niek Hendrix met het prachtige toneelstuk 'De Liefde maakt dorstig’.

Programma:
Je middag begint rond 15:00 uur (inloop) in De Ketelfactory alwaar de nieuwste expositie wordt geopend. Niek Hendrix bouwt zijn monumentale kabinetten uit tot een ruimtevullende installatie in het monumentale pand aan de Hoofdstraat. Niek Hendrix maakt schilderijen die hij baseert op reeds bestaande beelden en plaatst ze in grote kabinetten. Via het schilderen en rangschikken van de beelden, wil hij er achter komen waarom beelden worden gemaakt en op wat voor manier ze op ons inwerken. Door een grote verscheidenheid aan beelden met elkaar te combineren, botsen verschillende werkelijkheden op elkaar en komen nieuwe verbindingen tot stand. Verbindingen die ons op een andere manier over waarheid en werkelijkheid doen nadenken.

Na de opening wandel je naar de overkant van het water. Daar, in de grote industriële loodsen aan de Buitenhavenweg, speelt Elisabeth Bas Producties ‘De liefde maakt dorstig' in Het Keteltheater.

Maar eerst geniet je om 18:30 uur van een heerlijk diner in De Ketelkantine. De voorstelling start om 20:00 uur. In het toneelstuk ‘De liefde maakt dorstig’ giet actrice Ellen van Rossum een moeder in de mal van haar verlangen, en neemt je mee op een uitzonderlijk persoonlijke, mooie, bizarre, hilarische, schrijnende en vooral herkenbare zoektocht naar dat wat ‘moeder’ is.

Locatie opening expositie Niek Hendrix: De Ketelfactory, Hoofdstraat 44  3114 GG  Schiedam
Locatie theatervoorstelling (met evt. diner): Noletloodsen, Buitenhavenweg 34  3113 BD Schiedam

Iedereen heeft een moeder
Ik heb een moeder.
Tenminste, er is een vrouw die mij 9 maanden bij zich gedragen heeft. Een vrouw die mij in een lege koffer legde bij gebrek aan wieg. Sindsdien is mijn moeder een ongrijpbare schim: aaneengeregen diagnoses, gesloten inrichtingen, onscherpe foto's en flinters verhalen. En toch zoek ik in haar ogen naar iets waarvan ik zelf niet weet wat het is. Einsteins definitie van gekte is: ‘Iedere keer hetzelfde doen in de hoop dat de uitkomst zal veranderen.’ Wie is hier nou gek?