Cybercrime Schiedam

Heb je je wel eens afgevraagd of je een goede detective zou zijn? Een online detective om precies te zijn. Zou je hackers kunnen opsporen? Zou je de hints zien? Tijdens het uitje Cybercrime Schiedam vind je het antwoord op die vragen!

Cybercrime Schiedam - het programma

Het is steeds vaker in het nieuws: cybercrime. Criminele hackers lichten mensen op en gooien moedwillig systemen plat. Dit keer is jouw bedrijf aan de beurt. Jullie hebben geen controle meer en jullie zijn ten einde raad. De hackers eisen bitcoins, en veel ook.

Gewapend met een iPad gaan jullie op pad om zo veel mogelijk bitcoins te verzamelen en het gevraagde losgeld bij elkaar te halen. Zo snel mogelijk gaan jullie uitdagingen aan en lossen jullie raadsels op . Alles wordt ingezet: foto’s, video’s, vraag-, denk- en doe-opdrachten.

Jullie krijgen de volgende stappen en uitdagingen te zien op de iPad. Jullie zien precies hoeveel bitcoins jullie hiervoor krijgen en hoeveel er nog nodig zijn. Dit alles is een race tegen de klok, een race om jullie bedrijf te redden. Tijdens deze dag vol actie hebben jullie 1 grote missie: kom de eisen van de hackers tegemoet en win de controle terug over jullie bedrijf. 

Realtime

Op de iPad zien jullie realtime de score van jullie en die van de andere teams. Je kunt chatten met de andere teams, communiceren met de meesterhacker die jullie ingehuurd hebben en jullie collega’s dwarsbomen door ze te trakteren op ludieke extraatjes zoals een gebroken scherm.

Cybercrime wordt een steeds groter, bekender en vaker voorkomend probleem. Dit uitje is zeer uitdagend en werkt zeker goed als teambuilding en als bewustwording.

Kosten

De kosten per persoon, op basis van 20 personen, zijn €42,50 p.p exclusief BTW.
Tijdsduur: 2,5 uur.