Hoogstraat plus

Hoe wordt de Hoogstraat weer een levendige straat met een mix van winkelen, wonen, werken en beleven?

Imago van Schiedam

Het imago van Schiedam wordt beïnvloed door de beleving van de binnenstad. En voor de beleving van de binnenstad is de Hoogstraat belangrijk. De Hoogstraat past niet meer in het beeld van een moderne binnenstadstraat.

Dat geldt zowel voor de inrichting en de invulling van de straat maar ook vanuit de kernwaarden van de stad; authentiek, levendig en vernieuwend. Daarom krijgt ook deze straat een plus.

Hoogstraat plus

Het participatieroject Hoogstraat plus zet in op ‘een straat vol leven’. Een afwisselende straat waarin op elk gedeelte, op eigen manier, iets te beleven valt. Een straat met groen, met winkels die passen bij de vraag, een levendig museumkwartier en een deel waar wonen en werken (ambachten) een plek hebben. Kortom een straat met een mix van winkelen, wonen, werken en beleven.

Het participatieproject Hoogstraat plus heeft jou nodig. Deel ideeën tijdens de Hoogstraat plus-bijeenkomsten en denk en besluit mee over de vernieuwde Hoogstraat. Het gaat niet alleen de panden, de straatstenen en prullenbakken, maar ook wat willen we met de straat, denk aan activiteiten en evenementen.  

Tijdens de Hoogstraat plus-bijeenkomsten is er ruimte om met elkaar alle ideeën, wensen, ervaringen en kennis te verkennen en te verdiepen. Iedereen doet mee met het gesprek. Iedereen komt aan het woord.

Doe mee en deel jouw mening om samen een Hoogstraat te creëren waar iedereen trots op is.

Participatietraject

Het project wordt samen met de stad, met bewoners, ondernemers, experts en geïnteresseerden opgezet. Hiervoor worden 3 bijeenkomsten georganiseerd. De 1e bijeenkomst hiervoor was eind oktober 2016. Er volgen nog 2 bijeenkomsten in december 2016 en februari 2017.