Nassaustede

Een leven lang zorgeloos en onafhankelijk wonen. Op de hoek van de Louise de Colignystraat en Nassau Dillenburgstraat, gekoppeld aan Oranjeburgh, worden nu comfortabele studio’s en 2-kamerappartementen gebouwd voor ouderen in het project NassauStede. De woningen zijn in de zomer van 2019 gereed.

Koop en huur voor ouderen

De appartementen zijn zelfstandig, maar stijlvol verbonden met het monumentale zusterhuis uit 1936. Een deel van de 15 moderne koopappartementen van nieuwbouwproject NassauStede worden binnenkort ook verhuurd. Het gebouw is geheel in stijl van het monumentale karakter van het zusterhuis, maar toch compleet modern.

In de compacte studio-appartementen passen de functies wonen en slapen in één ruimte zodat de bewoner alles binnen handbereik heeft. Desgewenst kan er wel een scheiding worden aangebracht. Om het lopen te vergemakkelijken, zijn er geen trappen, gekke opstapjes of vreemde hoeken. De woningen zijn toegespitst op het ouder worden en geheel rolstoelvriendelijk. Elke bewoner krijgt zijn eigen parkeerplaats, waardoor zij altijd vlakbij hun woning kunnen parkeren.

Persoonlijke butler

Dankzij een nauwe samenwerking met de particuliere dienstverlener zijn diensten en zorg op maat mogelijk voor alle toekomstige bewoners. De ‘persoonlijke butler’ kan helpen bij de boodschappen doen, het wassen van de auto en bij het verrichten van klusjes in huis.

NassauStede praktisch grenst aan het zusterhuis, waardoor de bewoners kunnen profiteren van de aanwezigheid van zorgorganisatie Stepping Stones die activiteiten organiseert zoals een workshop schilderen of samen wandelen. Zo hoeven bewoners nooit alleen te zijn en kunnen zij de gezelligheid opzoeken wanneer zij willen.