De Nieuwe Wetenschappers

In de Nieuwe Wetenschappers woon je tussen de rust van groene parken en de levendigheid van het bruisende Schiedam. De nieuwbouw eengezinswoningen liggen op loopafstand van het gezellige centrum met haar authentieke grachten, gezellige restaurants en de hippe winkelstraten.

Tegelijkertijd woon je ook heerlijk rustig, omgeven door groen. Er zijn genoeg parken om de hoek met volop speelgelegenheid voor de kids. En wil je even wat anders dan Schiedam? Binnen een paar minuten sta je in metropool Rotterdam. 

Wetenschappersbuurt

De Nieuwe Wetenschappers wordt gebouwd in de Wetenschappersbuurt van Schiedam, vlakbij het station Schiedam Centrum. Het nieuwbouwproject dankt haar naam aan de straatnamen van de buurt, die vernoemd zijn naar bekende wetenschappers. 

Woningen

In het project De Nieuwe Wetenschappers worden in totaal 148 woningen gerealiseerd, waarvan 74 koop- en 74 huurwoningen. Het project is verdeeld over vier fases. De koopwoningen zijn van circa 113 m2, verdeeld over twee woonlagen en zijn allen voorzien van een diepe tuin. In de woning is alles voorzien van alle moderne gemakken. 

Fase A, B, C en D

De oude flats worden gesloopt en maken plaats voor een fonkelnieuw buurtje met 148 eigentijdse eengezinswoningen, waarvan 74 koopwoningen en 74 huurwoningen. De woningen worden de komende jaren gefaseerd verkocht. Daarna worden werkzaamheden uitgevoerd om de grond te verbeteren en worden leidingen voor nutsbedrijven aangelegd. 

De woningen in de fasen A tot en met C zijn inmiddels verkocht en verhuurd. De start van fase D staat gepland in 2020.

Feiten over de Nieuwe Wetenschappers op een rij:

  • 148 nieuwe huur- en koopeensgezinswoningen vlakbij station Schiedam Centrum 
  • Gebouwd in jaren '30 stijl
  • Woonoppervlakte 74 koopwoningen: circa 113 m2, verdeeld over 2 woonlagen, met tuin
  • Parkeergelegenheid voor de deur
  • Zoveel mogelijk onderhoudsarme materialen toegepast

Volg de ontwikkeling van de Nieuwe Wetenschappers ook via de Facebookpagina van de Nieuwe Wetenschappers.