Leven in de Branderij

Met het nieuwbouwproject Leven in de Branderij krijgt Schiedam er 65 herenhuizen bij op steenworp afstand van de historische binnenstad.

De woningen komen op de plaats van de oude brandweerkazerne aan de Breedstraat en op een deel van de bedrijfspercelen van Herman Jansen Beverages aan de Noordvest.

Kenmerken van de woningen:

  • Verschillende beukmaten van 5.10m, 5.40m
  • Verschillend aantal woonlagen van 2 woonlagen + kap tot 3 woonlager + kap
  • GBO van circa 112m² (2 woonlagen en een kap) tot circa 175m² (3 woonlagen + kap)
  • Zonnige tuinligging

De Brandersbuurt

Schiedam had de grootste jeneverindustrie van de wereld. De branderijen die de productie van jenever mogelijk maakten, waren voornamelijk gevestigd in de Brandersbuurt. Vanaf het begin van de 20e eeuw, toen de jeneverindustrie door concurrentie begon te verdwijnen, vertrokken veel bewoners uit deze buurt. Met de komst van het nieuwbouwproject 'Leven in de Branderij' is de Brandersbuurt opnieuw dé plek om te gaan wonen.

Nieuw wonen met karakter

De woningen krijgen een gevelbeeld dat veel weg heeft van de nabij gelegen historische bebouwing. De diverse architectuurstijlen en verscheidenheid aan woonlagen, maken het gevelbeeld uniek en karakteristiek. Een kans om historisch te wonen met al het gemak van een nieuwbouwwoning. 

Verkoop van fase 1 is inmiddels afgerond. Alle 19 woningen zijn verkocht.
Verkoop van fase 2 start naar verwachting medio 2022.

Ga naar levenindebranderij.nl om je aan te melden voor meer informatie!

Leven in de Branderij
SCHIEDAM
website

Aanmelden