Leven in de Branderij

Met het nieuwbouwproject Leven in de Branderij krijgt Schiedam er 65 herenhuizen bij op steenworp afstand van de historische binnenstad.

  

De 19 woningen op de plaats van de oude brandweerkazerne aan de Breedstraat zijn inmiddels opgeleverd en bewoond en zijn al een verrijking van de buurt. Op een deel van de bedrijfspercelen van Herman Jansen Beverages aan de Noordvest worden in fase 2 nog eens circa 46 woningen gebouwd in verschillende typen: van eengezinswoning tot herenhuis.

KENMERKEN VAN DE WONINGEN:

  • Verschillende beukmaten van 5.10m, 5.40m en 5,70m
  • Verschillend aantal woonlagen van 2 woonlagen + kap tot 3 woonlager + kap
  • GBO van circa 112m² (2 woonlagen en een kap) tot circa 195m² (3 woonlagen + kap)

DE BRANDERSBUURT

Schiedam had de grootste jeneverindustrie van de wereld. De branderijen die de productie van jenever mogelijk maakten, waren voornamelijk gevestigd in de Brandersbuurt. Vanaf het begin van de 20e eeuw, toen de jeneverindustrie door concurrentie begon te verdwijnen, vertrokken veel bewoners uit deze buurt. Met de komst van het nieuwbouwproject 'Leven in de Branderij' is de Brandersbuurt opnieuw dé plek om te gaan wonen.

NIEUW WONEN MET KARAKTER

De woningen krijgen een gevelbeeld dat veel weg heeft van de nabij gelegen historische bebouwing. De diverse architectuurstijlen en verscheidenheid aan woonlagen, maken het gevelbeeld uniek en karakteristiek. Een kans om historisch te wonen met al het gemak van een nieuwbouwwoning.

De verkoop van fase 2 start naar verwachting 1e kwartaal 2023.

Interesse?

Ga naar levenindebranderij.nl om je aan te melden voor meer informatie!
Voor de laatste nieuwtjes check ook facebook en instagram.

 

 

 

S'DAM TIPT!

un-BEE-lievable Distillers Workshop

un-BEE-lievable Distillers Workshop

UURTJE S'DAM

UURTJE S'DAM

Rondvaarten Fluisterboot

Rondvaarten Fluisterboot

Leven in de Branderij
SCHIEDAM
website
Instagram

Aanmelden