Jureska Estachia - DonnaYara

Mensen onderdeel laten voelen van haar merk DonnaYara, meerdere brandstores openen in grote steden en met een groot team werken. Dat is de droom van Jureska Estachia.

Tassenatelier

In het tassenatelier aan de Hoogstraat in Schiedam ontwerpt en maakt Jureska lederen tassen en clutches. Ze is van kleins af aan bezig met mode en design. Al vroeg leerde ze het tekenen van haar opa en later studeerde ze aan de Mode-techniekschool en European Fashion Business School om ook de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.

S’DAM in een paar woorden

‘Als ik aan Schiedam denk, denk ik aan historie en aan een love story. Je kan echt verliefd worden op Schiedam. Vooral als je langs de Lange Haven loopt. Een leuke stad met een hele mooie geschiedenis.
Een schiedammer kun je herkennen aan de kleding. Ze lijken allemaal kunstenaars. Ze hebben een bepaalde smaak, waarbij ze veel verschillende stijlen met elkaar combineren’.

Ondernemen in Schiedam

‘Eén van de vragen die ik mezelf stelde toen ik mij hier vestigde was: “Hoe kan ik een toegevoegde waarde voor Schiedam zijn?”. Wat DonnaYara toevoegt aan Schiedam is ambacht, authenticiteit en persoonlijke contact. Schiedam biedt heel veel mogelijkheden en kansen, die moet je grijpen”.

Hotspot in S’DAM

‘Le Marché is één van de leukste winkels in Schiedam, daar kan ik echt heel lang rondneuzen. En ook De Bonte Koe met haar heerlijke chocolade is een echte hotspot’.

Leukste evenement

Tijdens de Brandersfeesten of Muziek op ’t water is het hartstikke gezellig en druk. En wanneer er mensen uit andere steden naar Schiedam komen, dat is het leukste’.

Foto: Fleur Kooiman