Jean-Paul Batenburg

Hij had een vooruitziende blik toen hij in 2012 eigenaar werd van de Schiedamse distilleerderij Onder de Boompjes. Jean-Paul Batenburg wilde af van het ‘oude-mannetjes-imago’ en mikte op liefhebbers vanaf 30 jaar. Inmiddels zijn jenever en vooral gin heel populair onder dertigers.

Batenburg maakte de stap richting een distilleerderij om producten te kunnen ontwikkelen en kennis, marketing en creativiteit te combineren. Afgelopen jaar maakte Onder de Boompjes met Jonnie Boer van De Librije de eerste Gastro Gin.

Insider tips van Jean-Paul Batenburg

Leukste evenement
‘Het Nationaal Jeneverfestival Schiedam, wat alleen maar beter wordt. Het is meer een lifestyle event aan het worden met internationale allure. Goed dat dit plaatsvindt in dé Jeneverstad van Nederland. Tegenwoordig ook gin city met verschillende jonge ondernemers die goede gins maken.’

Favoriete restaurant
‘Dat was Hosman Frères. Eeuwig zonde dat zo’n iconische zaak het niet gered heeft. Nu zijn voor de avonduren Prego en Brasserie Stadhuis mijn favoriet.’

S’DAM in een paar woorden
‘Kinderdijk binnen de bebouwde kom met haar prachtige molens. En dé jeneverstad van Nederland met vele verborgen parels. Ook een stad die nog voor uitdagingen staat. In potentie het Montmartre van Rotterdam, waar de grachten en pakhuizen missen. Zorg dat de watertaxi’s richting Schiedam komen, desnoods met subsidie.’

Ondernemen in S’DAM
‘Schiedam mag weer op de kaart komen. De uitdaging is dat ondernemers Schiedam zien als hun stad en niet zomaar een locatie waar toevallig hun bedrijf is gevestigd.’

Onder de Boompjes Schiedam - Jean-Paul van Batenburg

Fotografie: Fleur Kooiman