Jarle Lourens

In gesprek met Jarle Lourens, alias woordkunstenaar Charlie Dichter. “Iedereen heeft wel iets te vertellen. Maar als je je verhaal deelt met anderen, brengt dat mensen dichter bij elkaar.” Dat is het motto van Jarle Lourens.

Naast zijn werk als projectleider bij de gemeente Rotterdam zet hij zich op verschillende manieren in voor de Schiedamse jeugd. Om jongeren te bewegen het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen. Die positieve instelling is ook wat hem als woordkunstenaar kenmerkt. Als Charlie Dichter schrijft en vertelt hij over alles wat hij ziet en beleeft, met een gezonde dosis aan (zelf)reflectie.

S’DAM in een paar woorden

“Schiedam heeft een rijke cultuurhistorie. Het is net een uit de kluiten gegroeid dorp: knus maar met alle gemakken van de grote stad. De Schiedammer is nuchter, brutaal en heeft het hart op de tong. Ik hou ervan.’

“Nuchter, brutaal en het hart op de tong. Ik hou ervan.”

Bijzondere plek

“De Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs is een bijzondere, inspirerende plek. Het is de op één na beste bibliotheek van Nederland! Ik kom er regelmatig om te flexwerken of om te schrijven.”

Favoriete lunchplek
“Ik neem mensen graag mee naar de Beurs. Hier kun je heerlijk lunchen ze branden zelf hun koffie. Als ik alleen ben dan wordt het net zo goed een patatje bij de Bram of een broodje bij Kong's Food Center.”

S’DAM vibe

“Schiedam is een stad met potentie. Wie goed kijkt ziet de vele verborgen parels, helden en talenten.
Bovendien merk je dat er wat gaande is in Schiedam. Een positieve vibe. De horeca en initiatiefrijke Schiedammers organiseren steeds meer nieuwe activiteiten en evenementen. Dat belooft veel goeds voor de toekomst.”