Eva Hamers

Iedereen heeft of had een lievelingsknuffel. Onvervangbaar. Is hij kapot? Dan laat je hem maken door de poppendokter. Eva Hamers werkt bij De Reuzenkrokodil. Ze is poppendokter en runt het poppentheater.

De Reuzenkrokodil is een plek voor groot en klein. Een groot speelparadijs voor de kleinsten, nostalgie voor volwassenen. En op de eerste etage van De Reuzenkrokodil vind je prachtige kunstwerken, gemaakt door Annemarie van Ulden.

Eva reist met het poppentheater door heel het land. Langs festivals, trouwerijen, verenigingen en sportclubs. Sinds 2010 is ze als ondernemer actief in Schiedam. Schiedam voelt als thuis, alsof ze er geboren is.

Insider tips van Eva Hamers

Uniek S’DAM
“Wat Schiedam uniek maakt, is de mengelmoes van verschillende etniciteiten, bevolkingslagen, smaken en stijlen. Iedereen woont hier. Een totale hutspot van eigenlijk alles. Ik ben met geen andere plaats zo verbonden als met Schiedam. Het heeft alles van een stad, maar ondertussen kent toch ook iedereen elkaar. Schiedam verveelt nooit. Het is een heel boeiende stad.”

Uit in S’DAM
“Mijn wekelijkse rondje Hoogstraat eindigt vaak op de Grote Markt. We drinken dan een biertje bij het Stadhuis en gaan een hapje eten bij Záálig. Uit eten ga ik ook graag bij ’t Vierkantje of bij Baumann, dat is een ideaal hutspot adresje. Het nieuwe restaurant, ’t Vlaamsch Eethuisje op de Hoogstraat is een aanrader.”

Gouden tip
“Wandel door de Gorzen richting de Maas. Langs de havens naar het Hoofd. Het is alsof de wereld daar ophoudt. Het Schreihuisje is erg verrassend.”

Leukste evenement
“Het leukste evenement vind ik de kleinschalige en intieme evenementen. Cultuur Borrelt is voor jong en oud leuk. Ook ben ik gek op Fotofestival Schiedam, de boekenmarkt en Lichtjesavond op de Grote Markt.”