6 oktober 2022 - 9 oktober 2022

Zie de schie

SCHIE CAFE
Waar: Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs
Wanneer: Do 6 oktober van 20 -21:30 uur
Tickets: €3,50 incl. welkomstdrankje
Meer info en bestel hier je tickets

 

VERRASSENDE MOOIE ONTDEKKINGSTOCHTEN
Wanneer: Zaterdag 8 en zondag 9 oktober
CHECK & BOEK HIER ALLE TOURS!

 

Tijdens de manifestatie Zie de Schie kom je van alles te weten over de (rijke cultuur)historie, de hedendaagse betekenis van de rivier én de toekomst van de Schie.

Schie Café

Tijdens het Schie Café hoor je de verhalen over de (rijke cultuur)historie, de hedendaagse betekenis van de rivier én de toekomst van de Schie. 
Architect-onderzoeker Paul Meurs vertelt over de waarde en potentie van de Schie voor Schiedam, want zonder Schie geen Schiedam!
Ecoloog Ernst Raaphorst presenteert de levendige onderwaterwereld en gaat in gesprek met ontwerper Lucas Zoutendijk over natuurlijke oevers.
Hoe het landschap onderdeel is van de toekomstige plannen, komt naar voren in het gesprek met landschapsarchitecten Steven Delva en Jacqueline Verhees.
Historicus Han van der Horst verzorgt een eigenzinnige column en de band Sjarm de muzikale intermezzo’s van de avond.

Zie de Schie Tours

Tijdens het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 oktober zijn er mooie ontdekkingstochten. Bewoners, historici en kunstenaars nemen je mee op pad. Je ervaart hoe het is om op en aan de Schie te wonen, ontdekt het roemruchte verleden en hoort over de laatste plannen voor Schieoevers.
Check en boek hier alle tours!

    

Het Cultureel Forum Schiedam (CFS) richt haar blik op de Schie, de rivier waar de stad haar ontstaan, naam en faam aan heeft te danken.
Hoe belangrijk was deze rivier? Wat is daar nog van te zien? En welke toekomst ligt er in het verschiet? Je ontdekt en beleeft het het tijdens de nieuwe manifestatie Zie de Schie!

Foto: Eric Van Straaten


Aanmelden