7 mei 2021 - 31 mei 2021

RESET THE VALUES

Waar: Schiedam Centrum
Wannneer: Van 7 tot en met 31 mei (24/7)
Algemene informatie: I-Punt S'DAM
Plattegrond: I-Punt S'DAM & alle bekroonde ondernemers, via QR-code of moniquetameris.nl
 

RESET THE VALUES, van afvalstroom naar duurzame kroon: een bijzondere foto expositie in het centrum van Schiedam.

Bewoner én beeldend kunstenaar Monique Tameris ontwierp en maakte 7 kronen gebaseerd op 7 afvalstromen. Met deze kronen wil ze ondernemers die duurzaam werken letterlijk kronen en hen op deze manier belonen voor hun goede werk.

Met schatkaart op pad

Met fotograaf Nico Goedegebuur zette ze ondernemers op de foto. Deze foto’s en de 7 originele kronen zijn te bewonderen tijdens de foto expositie ‘Reset the Values’ in de etalage van de bekroonde winkels in het centrum van de stad. Er is een plattegrond gemaakt, waarop de locaties zijn aangegeven. Kinderen kunnen met hun eigen schatkaart op pad.

De kronen zijn 'live' te aanschouwen in de ramen van architectenbureau ARD, Appelmarkt/Hoogstraat. Tijdens de 1e lockdown en iedereen thuis kwam te zitten, begon iedereen spontaan zijn huis op te ruimen en dikten de rijen voor de milieustraat steeds verder aan. Dit zette Monique aan het denken over onze afvalproductie, duurzaamheid en het geven van een 2e leven aan items. Ook vroeg ze zich af of de winkels in de buurt duurzaam werken.

7 afvalstromen

Toen ontstond het idee om van de 7 afvalstromen kronen te maken en deze te koppelen aan 7 ondernemers die duurzaam werken. Ze voegde de daad bij het woord en ontwierp zeven tiara’s die een poëtische vertaling zijn van de 7 afvalstromen gft, papier, glas, plastic textiel, metaal en overig afval.

Wil je weten welke ondernemer welke afvalstroom vertegenwoordigd? Ga dan naar moniquetameris.nl en vraag de plattegrond op.

 


Aanmelden