Winterse sfeer & ijsbaan in Schiedam

Komende winter zijn er in Schiedam volop winteractiviteiten. Tijdens de kerstvakantie wordt de binnenstad in winterse sferen gebracht. Verder kan er deze winter weer worden geschaatst op het Stadserf. Van zaterdag 3 februari tot en met zondag 4 maart strijkt Winter Village daar neer met een openluchtijsbaan en een pop-uprestaurant.

De gemeente Schiedam heeft de afgelopen periode een aanbesteding gehouden voor het organiseren van een winterevenement in de binnenstad. De Stichting Winter Village kwam daarbij als beste uit de bus. Wethouder Alexander van Steenderen: “We wilden graag meer activiteiten tijdens de winter in de binnenstad.

Daarbij was het onze wens ook de ijsbaan weer naar het centrum te halen. Voor de komende 3 jaar hebben we afspraken gemaakt met Winter Village. Tijdens de schoolvakantie kan er naar hartenlust worden geschaatst. Ook tijdens de kerstvakantie zullen er volop activiteiten georganiseerd worden met diverse partners in de stad.”

Winter Village

Met de keuze voor Winter Village slaat de gemeente een andere weg in dan in voorgaande jaren. Het Stadserf krijgt een meer parkachtige, winterse, authentieke uitstraling. Winter Village bestaat uit een openluchtijsbaan met daarbij een pop-uprestaurant in winterse sfeer. Wie zelf het ijs op wil, kan er schaatsen huren. Toeschouwers kunnen ondertussen in het pop-uprestaurant een lekkere kop warme chocolademelk, glühwein of een borrel drinken. Daarnaast biedt het restaurant van Winter Village een menukaart met winterse gerechten. Zowel schaatsers als niet-schaatsers komen er aan hun trekken.

Activiteiten kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie wordt een aantal locaties in de binnenstad zoals de Grote Markt, het plein voor het Stedelijk Museum, de Korenbeurs en de tussenliggende route omgetoverd in winterse sferen. In samenwerking met lokale instellingen, horeca en ondernemers worden verschillende activiteiten georganiseerd, met name gericht op gezinnen met kinderen. Het winterprogramma start op donderdag 14 december 2017 met de traditionele Kaarsjesavond op de Grote Markt en loopt door tot 31 december. Het exacte programma wordt in de loop van november bekendgemaakt.