Stedelijk Museum zoekt familierecepten

Stedelijk Museum Schiedam zoekt familierecepten voor dé Schiedamse receptenkalender met familierecept van het jaar. Het museum zoekt familierecepten en verhalen achter de gerechten.

Welk recept gaat al jaren mee in jouw familie? Wat is dat typische maaltje dat alleen jullie familie lijkt te eten? En wat is dat ene bijzondere ingrediënt dat jouw familie altijd toevoegt aan een klassiek recept?

Mooi meegenomen!

Mail je recept, verhaal en eventueel foto vóór 20 december naar info@stedelijkmuseumschiedam.nl
Laat weten hoe het gerecht heet, hoe je het maakt en waarom dit recept zo typisch is voor jouw familie. Is het recept ook nog lekker? Dat is dan mooi meegenomen!

Hét familierecept van Schiedam

Nieuwsgierig geworden naar alle familierecepten? Houd donderdag 17 januari en 28 februari 2019 vanaf 18:00 uur vrij en kom proeven, stemmen en vier de uitreiking van hét Schiedamse familierecept van 2019 mee!

De meest bijzondere recepten komen in een receptenkalender die net als de verkiezing van het beste familierecept onderdeel vormt van de tentoonstelling Familie.

Daar draait het om de vraag wat familie is. Zo’n 20 kunstenaars laten werk zien dat gaat over onderwerpen als geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid nemen.