Festivalweekend zet S’DAM in zonnetje

Met een gin- of jenevercocktail genieten van het zomergevoel in de gedistilleerd stad van Nederland, Schiedam. Luisteren naar muziek uit alle windstreken, het ontdekken van dichtkunst, lekker in het gras hangen met een hapje van één van de foodtrucks of uitgebreid struinen langs kraampjes met de mooiste handmade kleding en accessoires.

Op 25 en 26 mei zorgen o.a. Proef! De Plantage, GinFever, SWAN. Schiedam en een unieke Loungeboot tour i.s.m. distilleerders ervoor dat de historische binnenstad van Schiedam in het teken staat van ontspanning en vermaak.
Zet 25 en 26 mei in je agenda, een weekend vol activiteiten voor jong- en oud!

Proef! de Plantage

Dit cultureel festival beleeft dit jaar haar 3e editie. Het prachtige Schiedamse stadspark de Plantage staat een weekend lang in het teken van muziek, food & drinks, (klein)kunst, dichters en lokale ondernemers.
Zaterdag 25 mei: 14:00 – 22:00 uur
Zondag 26 mei: 13:00 – 20:00 uur
Locatie: Het oudste stadspark van Nederland De Plantage, Tuinlaan 
Info: Proefdeplantage.nl

SWAN. Schiedam

SWAN, dé lifestyle market van Nederland en België, komt in de ‘early summer’ naar Schiedam, SWAN. Schiedam. SWAN. is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een markt waar divers aanbod als handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers.
Zaterdag 25 mei: 11:00 – 19:00 uur
Zondag 26 mei: 11:00 – 19:00 uur
Locatie: Kop van stadspark De Plantage
Entree: gratis
Info: www.swanmarket.nl

GinFever

Bij GinFever draait het om gin- en jenevercocktails en genieten van het bijna-zomergevoel! Kom van alles te weten over Gin en Jenever. Geniet op de binnenplaats van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam van heerlijke gins, cocktails en lekkere hapjes & drankjes en zomerse achtergrondmuziek. Een koortsachtig smaakvol evenement met verschillende tastings.
Zaterdag 25 mei: 14:00 – 22:00 uur
Zondag 26 mei: 13:00 – 20:00 uur
Locatie: Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Info & kaartverkoop

Loungeboot Distillers Tour

Stap ter hoogte van de Havenkerk op de loungeboot en vaar door S’DAM. Geniet van het uitzicht vanaf het water. Stap aan wal bij de distilleerderijen Loopuyt, Koninklijke de Kuyper en Onder de Boompjes en krijg een kijkje achter de schermen. Geniet op de terugweg van een Bobby’s gin en stap uit voor de deur van GinFever.
Opstaptijden:
Zaterdag 25 mei: 12:00 en 15:00 uur
Zondag 26 mei: 12:00 en 15:00 uur
Info & kaartverkoop

Relaxen aan het water

Van festival naar festival aan het hoppen? Drink een verkoelend drankje op één van de terrassen aan de Lange Haven. Verwacht onder andere een exclusieve preview van de nieuwste horecazaak van Schiedam, barbecuegeuren, dé gezonde en muzikale festivalweekend kickstarter en een prikkelende gin-chocolade workshop. Dompel je onder in alles wat de Lange Haven te bieden heeft.

Samen sterk in S’DAM

De historische binnenstad van Schiedam is populair bij de inwoners, steeds meer in trek bij bezoekers uit de rest van Nederland en zelfs buiten de eigen landsgrenzen. Schiedam heeft een buitengewoon mooi ‘decor’ om te recreëren. Met de Schiedamse evenementen levert de stad een bijdrage aan S’DAM als aantrekkelijke kunst & cultuurstad voor bewoners en bezoekers.

Tijdens het festivalweekend 25 & 26 mei slaan de evenementen Proef! de Plantage, GinFever, Swan.Schiedam, distilleerders Koninklijke de Kuyper, Herman Jansen, Loopuyt en Onder de Boompjes, horeca gelegenheden, Stichting Rondvaarten Schiedam, Productiefront, Gemeente Schiedam en Stichting Promotie Schiedam de handen ineen om een zinderend weekend te verzorgen.
Check de complete en actuele UITagenda