gratis Boulderen in S'DAM

Enkele pijlers van het viaduct bij de Overschieseweg in Schiedam worden rondom bekleed met outdoor-klimpanelen in diverse hoeken en voorzien van 675 klimgrepen. Het resultaat is een professionele klimmuur met 228 m² klimoppervlakte.

Professionele boulderwand

Er worden verschillende routes gemaakt voor zowel beginnende klimmers als professionele wedstrijdboulderaars, klimmers zonder gebruik van touw. Ook kinderroutes ontbreken niet. Rondom de klimmuur wordt een val dempende ondergrond aangebracht.

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging juicht de aanleg van de boulderwand zoals deze muur in klimjargon heet, toe. Er zijn nog nauwelijks gratis toegankelijke klimmuren in Nederland.

Met de aanleg van de klimmuur wil de gemeente Schiedam het gebied bij het spoorwegviaduct aantrekkelijker en sociaal veiliger maken en Schiedammers stimuleren tot meer bewegen. 

De klimmuur is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling A20-zone. Voor het Euroscoop Cinema en Leisure Centrum op Schieveste is de klimmuur een sportieve aanvulling.

Vertigo Climbing Structures & Equipment

Het ontwerp en de montage is in handen van Vertigo Climbing Structures & Equipment uit de Spaanse Polder. De klimmuur zal naar verwachting eind februari / begin maart worden opgeleverd.