Aangepaste openstelling Jenevermuseum

Tijdens de verbouwing van het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam zijn de 1e en 2e verdieping van het karakteristieke pand aan de Lange Haven voor het publiek gesloten.

De twee museumzalen zijn vanaf vrijdag 1 februari dicht. De etages zijn weer te bewonderen vanaf de heropening voor het publiek op zaterdag 6 april. 

Kom een kijkje nemen in de Branderij

De Branderij, de Slijterij en de Proeverij wel gewoon open. Terwijl er hard gewerkt wordt aan de herinrichting blijft er genoeg in en rondom het museum te zien. De stokers en vrijwilligers geven in de Branderij op gezette tijden gratis uitleg.

De jeneverproeverijen blijven gewoon doorgaan en de Escaperoom en museummolen De Walvisch blijven open voor het publiek. Omdat een deel van het Jenevermuseum dicht is, wordt de toegangsprijs verlaagd naar €5,00 voor een bezoek inclusief uitleg in de Branderij.

Over het Jenevermuseum

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is deze stad geheel terecht benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘Distillers District’ genoemd.

Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle jenevers en gins te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

Heropening

De twee museumzalen zijn vanaf vrijdag 1 februari dicht. De etages zijn weer te bewonderen vanaf de heropening voor het publiek op zaterdag 6 april. De komende weken blijven de Branderij, de Slijterij en de Proeverij wel gewoon open.

Openingstijden en tarieven

Dinsdag tot en met zondag open van 11:00 uur tot 17:00 uur. Maandag gesloten. 
Toegangsprijs tijdens verbouwing (inclusief uitleg in de Branderij): € 5,00.
Met Museumjaarkaart en Rotterdampas gratis toegang.
Proeverijen: vanaf € 7,50.