Graffiti wijst weg naar De Reis & Glashard. Post-graffiti

Nieuw op straat! Vanaf vrijdag 5 november wijst duurzame melkverf-graffiti je de weg naar 2 tentoonstellingen van het Stedelijk Museum Schiedam en de Ketelfactory.

Als je stoeptegels volgt kom je vanzelf bij de tentoonstellingen Glashard. Post-graffiti in De Glasfabriek Schiedam en De Reis bij de Ketelfactory. De bewegwijzering is een initiatief van de Ketelfactory Schiedam, het Stedelijk Museum Schiedam en Schiedam Partners, o.v.v. S’DAM. 

 S’DAM TIPT 
Schiedam is naast het Distillers District van Nederland ook een bruisende culturele broedplaats. Een stad van ontwerpers en kunstenaars met een kunstzinnig hart vol bijzondere ervaringen op loopafstand. Met de inzet van duurzame-graffiti worden de twee tentoonstellingen aan elkaar verbonden. Vanaf Schiedam Centraal Station volgt men de route langs het water, Broersvest via het Land van Belofte richting de Lange Kerkstraat  
(I-PUNT de WAAG), de Hoogstraat op. Aangekomen bij de Koemarkt splitst de route zich richting de Plantage naar de Reis en de Buitenhavenweg voor Glashard, Post- graffiti.  

De duurzame graffiti wordt geplaatst door de lokale duurzame straatreclame-organisatie Natuurlijk adverteren.  

MIS HET NIET  
Tijdens Glashard, Post-graffiti krijgen kunstenaar met wortels in de graffiti-cultuur op het terrein van De Glasfabriek in Schiedam een podium. De veelal metershoge schilderingen, foto’s, sculpturen en video’s zijn een aanrader om te bezoeken, maar rondstruinen op de locatie, de oude Glasfabriek is minstens net zo bijzonder.   
de Reis in de Ketelfactory is een boeiende afscheidstentoonstelling van 12,5 jaar Ketelfactory. De Reis bevat drie wandelingen (audiotours), een tentoonstelling, films en boeken. Een echte ontdekkingstocht, die begint in de Plantage, het nabijgelegen en oudste stadspark van Nederland, en voert rechtstreeks naar de Ketelfactory.   
De looptijd van allebei de tentoonstellingen is t/m 16 januari 2022.

# ER OP LOS 
Breng je een bezoek aan één of allebei de tentoonstellingen en spot je de route op straat maak dan een foto en deel deze op social media met de #UITINSDAM.
Meer weten over events, exposities en projecten in Schiedam? Bezoek www.sdam.nl  

SCHIEDAM
3111 NN SCHIEDAM